Welcome to

Sampulraya.net 

JOM JANA PENDAPATAN

DENGAN PERCETAKAN SAMPUL RAYA

SIAPA YANG TAK NAK INCOME TAMBAHAN BETUL TAK. LEBIH-LEBIH LAGI NAK TIBA MUSIM PERAYAAN.

ALMAKLUM LA BANYAK DUIT YANG NAK DIGUNAKAN SETIAP KALI NAK RAYA.

PENGENALAN TENTANG SAMPUL RAYA.

Seperti yang kita dah tahu sampul raya diguna di masa perayaan dalam process pemberian duit raya. Tetapi tanpa kita sedar perniaga-perniaga atau syarikat yang berada di luar sana menggunakan sampul raya sebagai bahan marketing buat mereka.

Perasan tak, sekarang kebanyakan perniagaa online di musim bulan puasa

akan memberikan free gift kepada pelanggan mereka dan free gift ini berbentuk sampul raya.

Jadi kini anda dah tahu siapakah yang akan menjadi pelanggan anda jika anda melakukan perniagaan ini. 

 

Bukan  perniaga sahaja yang akan menempah dari anda, untuk tahu lebih lanjut teruskan belajar.

Ramai yang pikir untuk membuka perniagaan percetakan (sampul raya) memerlukan modal yang besar ini adalah salah kerana :

Perniagaan sampul raya tidak memerlukan modal yang besar ini kerana anda boleh menjalankan perniagaan ini dari mana-mana, tidak perlukan iklan berbayar, tidak perlu menyimpan stick

1 - Perlu ada modal yang besar.

2-Hanya untuk mereka yang tahu graphic design

Ramai yang bersangka untuk membuka satu bentuk perniagaan

percetakan perlu pandai graphic design, ini amat-amat lah salah kerana:

apa yang anda perlu tahu adalah perkara basic  tentang graphic didalam bidang percetakan, semua orang boleh belajar ni, untuk pengetahuan korang tokeh-tokeh besar kedai percetakan tu tak tau pun tentang design.

3-Perlukan kedai fizikal

Memerlukan kedai fizikal dan mesin-mesin, Untuk menjalankan perniagaan percetakan sampul raya di zaman sekarang tidak lagi memerlukan kedai fizikal. cukup sekadar :

adanya kedai online seperti FB page, Insta, Kalau ada lain-lain seperti lazada, shopee lagi bagus. 

4-Keuntungan yang kecil

Ramai yang berprasangka profit margin menjalankan perniagaan percetakan sampul raya secara online adalah rendah ini adalah salah kerana :

Setiap satu order bagi perkhidmatan percetakan sampul raya keuntungan yang boleh di capai adalah RM50 keatas, Dengan jumlah permintaan yang tinggi perniagaan ini mampu memberikan anda bonus tahunan yang tinggi, malah setiap tahun jumlah keuntungan ini akan terus meningkat dengan bertambahnya pelanggan sedia ada dan perniagaan baru.

contoh jika 50% pelanggan sedia ada akan menjadi pelanggan tetap anda setiap tahun, pada tahun ini anda bermuala dan mendapat 100 pelanggan tahun ini, ini bermakna 50 orang pelanggan akan order pada tahun hadapan, jika jumlah tahun hadapan anda dapat 100 pelanggan + 50 orang pelanggan sedia ada bermakna tahun depan anda akan ada order 150 orang. dan terus meningkat dari tahun ke tahun.

5- Orang tertentu sahaja 

Percaya hanya orang tertentu sahaja yang boleh lakukan 

perniagaan ini, ini adalah salah kerana :

Semua orang boleh jana income dengan perniagaan ini tidak tua atau muda, bekerja,suri rumah atau student walau dimana berada tidak kira sama ada di kawasan pendalaman mahupun di bandar, dengan tool dan tunjuk ajar yang diberikan semua orang mampu menjana pendapatan dengan perkhidmatan sampul raya.

5- Lambat lagi nak raya

Menyangkakan jualan untuk tempahan sampul raya hanya boleh diambil pada bulan puasa. 

Untuk pengetahuan anda tempahan mula di kebiasaannya 4 bulan sebelum bulan puasa, pre order. Jika tempahan urgent atau last minit, harga untuk tempahan itu adalah tinggi.

Tempahan sampul raya di ambil secara pre order dari 4 bulan awal, ini bermakna jika anda menceburi perniagaan ini anda boleh mula mengambil tempahan untuk bulan puasa 2021 pada bulan Nov 2020

anda akan di ajar dengan lebih terperinci nanti.

Jika anda rasa info ini berguna untuk anda, Click Share supaya ia juga dapat memberi manfaat pada orang lain.

JENIS - JENIS BENTUK SAMPUL RAYA YANG BIASA DI TEMPAH.

Nak dapatkan info discount dan offer dari kami dengan  lebih cepat? Click Like

POCKET / VERTICAL

Sampul Raya Poket, bersaiz 155mm x 80mm

material biasa digunakan 128gsm art card glossy

WALLET/

HORIZONTAL

Sampul raya wallet atau lebih dikenali sampul raya melintang. kebiasaan material 128gsm artcard glossy. Harga tempahan untuk jenis ini lebih mahal dari yang biasa.

KEPALA GLUE

Sampul raya pocket terdiri dari 2 jenis kepala, 1 jenis gam dan 1 lagi jenis selit, yang ini adalah contoh jenis gam. bagi kepala jenis selit harga adalah lagi tinggi dari jenis gam.

KEPALA SELIT

Ini adalah contoh sampul raya pocket yang berkepala selit. Bagi jenis sampul raya wallet / Horizontal adalah jenis kepala selit. 

Graphic Design

Bagi grapic design anda tidak perlu risau, kebiasaannya telah disediakan template design

yang telah tersedia untuk dipilih oleh pelanggan, pelanggan akan cuba "cut cost"

bagi penempahan sampul raya, jarang-jarang pelanggan sanggup membayar charge tambahan untuk membuat design tersendiri ini kerana charge graphic design agak tinggi.

Sebagai contoh pihak kami :

Jika pelanggan memilih design dari design-design template yang ada charge untuk edit

memasukkan nama logo dan gambar adalah percuma. manakala jika ingin membuat custome design baru yang tersendiri charge design biasanya dari RM45 - RM100  mungkin lebih, bergantung pada kesukaran yang diinginkan oleh pelanggan tersebut.

Jadi anda tidak perlu risau lagi bagaimana untuk uruskan kerja-kerja graphic design

serahkan sahaja pada tempat dimana anda bekerjasama untuk buat sampul raya tersebut.

Berikut adalah contoh design-design template yang boleh dipilih oleh pelanggan, percuma masukkan logo, nama dan gambar.

Cara Mendapatkan tempahan / sales

facebook

facebook adalah medium yang terbaik buat masa ini, kerana terdapat ramai peniaga yang active menggunakan facebook.

Dengan menggunakan facebook anda boleh menggunakan pengiklanan percuma mahupun berbayar. 

instagram

Sama seperti facebook di instagram terdapat ramai peniaga yang menggunakan platform ini, Anda boleh menggunakannya sama ada cara percuma mahupun pengiklanan berbayar.

whatsapp blast

Menggunakan Whasapp sebagai medium untuk memberitahu pelanggan tentang perkhidmatan percetakan sampul raya yang anda tawarkan.

google ads

Jika berani dan ingin mendapatkan jumlah tempahan yang tinggi, google ads juga memainkan peranan terbaik bagi membolehkan anda mendapat tempahan yang banyak.

Terdapat pelbagai lagi cara dan platform yang anda boleh gunakan untuk memasarkan perkhidmatan ini. Jika anda benar-benar berminat untuk jadikan sampul raya sebagai income anda. yea kami akan ajarkan dengan lebih mendalam contoh :

* Bagaimana untuk setup fb page, nama yang sesuai untuk digunakan.

* Bagaimana untuk jalankan iklan percuma di facebook dan insta. Juga cara untuk setup fb ads (iklan berbayar) dengan budget yang rendah dan berkesan.*

* Bagaimana untuk run whatsapp blast dan Google Ads.

Mudah bukan? Jadi jangan sia-siakan ilmu yang telah anda pelajari, mulakan untuk buat income.

*Mampu memberikan anda income sebelum tibanya perayaan aidilfitri setiap tahun

* Tidak perlu menggunakan modal yang besar, bermakna perniagaan ini adalah perniagaan yang berbentuk rendah risiko dan tinggi keuntungan.

* Boleh di jalankan dari rumah dan dan secara online.

* Permintaan yang tinggi setiap tahun dan semakin bertambah.

Berita baik, sampulraya.net membuka peluang 50 orang untuk di bimbing dalam menjalankan perniagaan ini sebagai agent kami.

Apa tunggu lagi. Sertai kami sekarang.

Kelebihan menyertai kami :

- Akan di ajar dengan lebih mendalam cara untuk mendapatkan tempahan melalui facebook, facebook ads, whatsapp blast, google ads dan lain-lain lagi 

- Bimbingan bagi mendapatkan jumlah sales yang diinginkan pada tahun ini.

- Profit Margin sehingga RM50 untuk setiap tempahan.

Whatsapp 018-2633953

untuk joint agent

 All rights reserved. By Syed M Jeffri Resources