Cara Mendapatkan harga tempahan Sampul Raya yang jauh lebih murah dari harga biasa.

Perniagaan mahupun individu yang ingin membuat tempahan sampul raya pasti ingin mendapatkan harga yang paling rendah dipasaran dengan kualiti yang baik. Berikut adalah cara untuk mendapatkan harga yang rendah bagi tempahan sampul raya tidak kira sama ada untuk kegunaan pemasaran mahupun peribadi.

Tempahan Sampul Raya

Kini terdapat banyak di pasaran perniaga menawarkan perkhidmatan percetakan sampul raya dengan pelbagai bentuk dan design, dengan ini membuatkan perkhidmatan ini mudah untuk didapatkan. walau bagaimanapun setiap perniaga menawarkan harga yang berbeza-beza. Jadi sebagai pembeli jika boleh membuat tempahan dengan harga rendah mengapa perlu membayar lebih betul tak.


Sampul Raya Percetakan Bermusim

Sampul raya di kategorikan sebagai percetakan bermusim, ini kerana permintaan perkhidmatan ini hanya banyak apa bila musim-musim perayaan. Jika bukan kerana musim perayaan sukar untuk kita mendapatkan perkhidmatan ini jika ada pun kemungkinan harga yang ditawarkan diluar kewarasan akal hehehe. Walau bagaimana pun kini terdapat peniaga yang membuka tempahan 4-5 bulan sebelum ketibaan bulan puasa bagi tujuan untuk mengumpul jumlah tempahan bagi mencapai target tempahan pada tahun tersebut.


Peluang Untuk Mendapatkan Harga Tempahan yang Lebih Rendah.

Oleh kerana perniaga-perniaga perkhidmatan percetakan ingin mengumpul tempahan dalam jumlah yang tinggi wujudnya peluang kepada penempah untuk mendapatkan harga yang jauh lebih rendah dari harga biasa. Kebiasaan diawal pembukaan tempahan sampul raya peniaga akan menawarkan harga TEMPAHAN AWAL atau HARGA FASA PERTAMA. Kebiasaan harga tempahan awal ini dibuka 4-5 bulan sebelum tibanya bulan puasa.


Mesti tertanya-tanya dah kenapa nak buat tempahan 4-5 bulan sebelum bulan puasa sedangkan sampul nak digunakan pada bulan Ramadhan dan masa hari raya. Jangan salah faham, tempahan awal tidak bermakna anda akan mendapat sampul awal. cuma anda akan mendapat sampul tersebut di Fasa yang pertama, kebiasaan Fasa pertama ini akan siap bulan terakhir sebelum bulan puasa.


Berikut kelebihan membuat tempahan awal.


1- Harga yang jauh lebih rendah.

Jikan harga biasa tempahan sampul raya sebagai contoh 5000pcs = 500packet RM599 anda boleh dapat harga hanya RM455.00 telah jimat RM144.


2- Sampul siap sebelum bulan puasa

jika membuat tempahan awal barangan atau sampul akan siap sebelum bulan puasa. ini dapat mengelakkan berlaku kesulitan bagi dapat menggunakan barang di dalam bulan puasa


3- Design Service lebih teratur, memuaskan dan murah

Dengan tempahan awal mampu memastikan design yang dibuat lebih kemas dan teratur dari tempahan saat-saat akhir, juga terdapat perniaga yang menawarkan free design service untuk yang membuat tempahan di fasa pertama.


Kesimpulan

Walau apa motif kita untuk membuat tempahan sampul raya sama ada untuk membuat sebagai free gift kepada pelanggan mahupun untuk kegunaan sendiri, selagi dapat mengurangkan kos iainya adalah lebih baik. Jadi membuat tempahan awal adalah yang terbaik untuk tempahan sampul raya.


Untuk membuat tempahan sampul raya layari www.sampulraya.net atau whatapp 018-2633953

57 views0 comments

Recent Posts

See All