Info tentang percetakan yang perlu diketahui oleh produk owner #printingkotak

Updated: Sep 27, 2019

Sebagai seorang usahawan produk pasti menginginkan produk yang akan dijual kelihatan berkualiti bagi menarik perhatian pembeli. Dengan pakaging (#cetakkotak , #printingkotak ) yang cantik dan menarik mampu memberikan impak kepada faktor peningkatan jualan. Berikut perihal tentang percetakan pakaging yang sedikit sebanyak anda perlu tahu.

Berikut diantara perkara-perkara yang perlu di ketahui.

Gloss Laminate / Matt Laminate

kotak yang di laminate kan gloss akan kelihatan berkilat dan kotak yang di laminate kan dengan matt laminate kotak tidak akan kelihatan berkilat. Ini diantara finishing yang selalu menjadi kekeliruan kepada produk owner. Lihat perbezaan pada gambar di bawah.

Hot Stamping

Bagi menambah seri atau mencantikan lagi sesuatu pakaging hot stamping boleh di buat. Hot stamping selalu akan digabungkan dengan matt lamination bagi menyerlahkan lagi kesan hot stamping tersebut. Lihat gambar sebagai rujukan

Spot UV

Spot UV pulak permukaan kilatan secara setempat digabungkan dengan latar belakang yang telah di laminate matt. Dengan ini sesuatu ruang itu akan lebih terserlah kebiasaan Spot UV akan di buat pada logo bagi menonjolkan sesuatu jenama produk. Lihat gambar untuk rujukan.
Untuk mendapatkan info lebih lanjut atau harga bagi sesuatu percetakan hubungi atau whatapp 018-2633953 sampulraya.net

59 views0 comments

Recent Posts

See All