Diantara Peranan-peranan Sampul Raya

Updated: Sep 27, 2019

Selain dari bertujuaan memeriahkan sambutan Aidilfitri, Syarikat korporat menempah sampul raya "custom made" ini atas tujuan pemasaran.


Kegembiraan Aidilfitri

Setiap kali menjelang Aidilfitri Kanak-kanak adalah insan yang paling gembira. kerana mereka dapat memakai pakaian baru khas di beli untuk sambutan hari raya dan keterujaan untuk berkunjung ke rumah sanak saudara dapat berjumpa berkumpul dengan sepupu sebaya menambahkan kemeriahan. Dan paling utama mereka menantikan duit raya yang akan diberikan kepada mereka


Sampul Raya


Sampul Raya

Kini pemberian duit raya kini dimeriahkan lagi dengan sampul raya yang dihiasi dengan pelbagai corak , design dan dalam pelbagai bentuk, Terdapat sampul raya yang bercorak dan design kartoon, bunga-bunga yang boleh di beli di pasar-pasar raya dan bazar-bazar raya. Manakala terdapat juga mereka yang inginkan keunikan membuat tempahan sampul raya sendiri dengan bertemakan kekeluargaan, memasukkan gambar keluarga dibahagian depan sampul, dengan ini dapat memberitahu didalam keluarga besar mereka bahawa pemberian duit raya ini adalah dari keluarga mereka.

Syarikat-Syarikat juga tidak ketinggalan memeriahkan lagi perayaan aidilfitri dengan menempah sampul raya "custom made" untuk diberikan secara percuma kepada pelanggan mereka bagi menunjukkan bahawa mereka tidak ketinggalan ingin mengambil tempat bagi memeriahkan lagi perayaan Aidilfitri.

Sampul Raya Memainkan Peranan Dalam Pemasaran


Sampul Raya Perniagaan

Selain dari bertujuaan memeriahkan sambutan Aidilfitri, Syarikat korporat menempah sampul raya "custom made" ini atas tujuan pemasaran. Ini kerana sampul raya mampu memainkan peranan bagi memasarkan nama syarikat mahupun produk atau service mereka dengan kos yang rendah. Ini kerana sampul raya digunakan di setiap negeri ketika musim perayaan. Dengan ini nama perniagaan atau produk dan service akan lebih di kenali.


Sampul Raya Sebagai tanda penghargaan kepada pelanggan.

Sampul raya juga boleh dijadikan sebagai tanda menunjukkan penghargaan kepada pelanggan dengan memberikan sebagai hadiah percuma kerana telah menjadi pelanggan sesuatu syarikat, Sebagai contoh Sogo memberikan sampul raya percuma kepada pelanggan yang berbelanja bagi persiapan hari raya di bulan Ramadhan.


Tempahan Sampul Raya

Untuk tempahan sampul raya ianya tidak lah memerlukan kos yang besar, Untuk perniaga-perniaga baru boleh mendapatkan sampul raya 1000pcs dengan harga tidak sampai RM200. Selalunya harga akan lebih rendah jika membuat tempahan awal dari membuat tempahan di dalam bulan puasa.


Sampulraya.net

sampulraya.net menawarkan perkhidmatan percetakan termasuk sampul raya dengan harga yang sangat-sangat berpatutan, telah menjalankan perniagaan ini dan pelbagai syarikat mahupun individu yang membuat tempahan dengan kami. Untuk sampul raya 2020 sampulraya.net akan mula menerima tempahan pada bulan November 2019. Dimulakan dengan promosi tempahan awal dan apabila semakin hampir dengan bulan Ramadhan harga akan menjadi harga asal. Sampulraya.net juga menerima tempahan secara borong bagi mereka-mereka yang berniaga sampul raya di bulan Ramadhan.47 views0 comments